Heartraiders.fi

Ravintoneuvonta

Sanonta olet mitä syöt pätee myös koiralla.

Koirien ruoka-aine yliherkkyydet ovat lisääntyneet. Minulla on oma vahva käsitykseni syistä. Ongelma on toki periytyvä, mutta tärkeä tekijä on myös sillä että lihansyöjästä on tehty sekasyöjä. Koira sietää viljoja, osa paremmin kuin toiset, mutta se ei muuta koiraa sekasyöjäksi. Ei ihmisenkään ruuansulatus muutu vaikka noudattaa kasvissyöjän ruokavaliota. Ruoka-aine yliherkkyden tavallisia oireita ovat korvatulehdukset, vuotavat silmät, likaisen tuntuinen turkki, virtsakiteet, furunkoloosi ja suolisto-ongelmat.

Yhä useampi koiristamme on myös ylipainoinen mikä lisää riskiä sairastua mm. aineenvaihduntasairauksiin sekä nivelrikkoon. Normaalipainoiseella koiralla on ylhäältä katsottuna havaittavissa vyötärö ja kevyesti kylkeä silittäessä tulee kylkiluiden tuntua. Huomioi että se mikä on normaalipaino saattaa poiketa esim. näyttely ihanteesta.
Oikeanlaisella ravinnolla koiran turkki kiiltää, korvat pysyvät puhtaina, immunivaste toimii ja koira jaksaa harjoitella ja tapahtuu fyysistä kehitystä. Etenkin ikääntyvien ja pentujen kohdalla on ravintokoostumukseltaan oikeanlainen ja hyvänlaatuinen ravinto tärkeää.

Steriloiduilla ja kastroiduilla koirilla ruokinta vaatii yleensä muutoksia kevyempään suuntaan. Hormoonitoiminnan muuttuessa ylipainoa kertyy helpommin ja ruokintaan kannattaa paneutua heti leikkauksen jälkeen.

Oletko epävarma jostain koirasi ruokintaan liittyvästä tai haluaisitko aloittaa luonnonmukaisen lihapohjaisen ruokinnan?

Erityisosaamiseni on raakaruokinta, omat koirat olen syöttänyt lihalla jo 13 vuotta. Ota yhteyttä niin kartoitamme koirasi ravintotilanteen ravintoanalyysin kautta ja laadimme ravintosuunnitelman ongelman korjaamiseksi.

Suoritan parasta aikaa Koiran ravintokouluttajan opintoja ja uutta yhä tarkempaa tietoa tulee jatkuvasti lisää.

Heartraiders