Heartraiders.fi

Ravintoneuvonta

Sanonta olet mitä syöt pätee myös koiralla.

Yhä useampi koiristamme on ylipainoinen. Ylipainoisen koiran riski sairastua mm. aineenvaihduntasairauksiin sekä nivelrikkoon kasvaa ylipainon myötä. Normaalipainoiseella koiralla on ylhäältä katsottuna havaittavissa vyötärö ja kevyesti kylkeä silittäessä tulee kylkiluiden tuntua.
Oikeanlaisella ravinnolla koiran turkki kiiltää, immunivaste toimii ja koira jaksaa harjoitella ja tapahtuu fyysistä kehitystä. Etenkin ikääntyvien ja pentujen kohdalla on ravintokoostumukseltaan oikeanlainen ja hyvänlaatuinen ravinto tärkeää.

Steriloiduilla ja kastroiduilla koirilla ruokinta vaatii yleensä muutoksia kevyempään suuntaan. Hormoonitoiminnan muuttuessa ylipainoa kertyy helpommin ja ruokintaan kannattaa paneutua heti leikkauksen jälkeen.

Tavallinen ongelma on myös erilaiset ruoka-aineyliherkkyydet. Näihin on olemassa omat eläinlääkäriasemilta saatavat kuivamuonat mutta myös raakaruokinnalla saadaan hyviä tuloksia ja tiedät varmuudella mitä koirasi syö.

Oletko epävarma saako koirasi ravinnosta tarvitsemansa energian palautuakseen treenistä, riittävästi vitamiineja ja hivenaineita tai onko koirasi ongelmana yli- tai alipaino tai mahdollisesti huono turkinlaatu tai allergiat?

Ota yhteyttä niin kartoitamme koirasi ravintotilanteen ravintoanalyysin kautta ja laadimme ravintosuunnitelman ongelman korjaamiseksi. Erityisosaamiseni on raakaruokinta.

Heartraiders