Koulutuksessa olevat koirat kasvavat osana perhettämme ja ovat kotona aivan tavallisia lemmikkejä. Erillisten treenihetkien lisäksi, koirat kulkevat mukanani lähes kaikkialla. Sosiaalistaminen tapahtuu luonnollisesti mutta harkitusti. Muutamalla vahvalla perustaidolla on liikkuminen kaupungissa, tapahtumissa ja kauppakeskuksissa helppoa ja sujuvaa heti pennusta alkaen. Koulutuksellisesti tärkeimpiä asioita on muokata ympäristöä, ennakoida ja siten tavoitella vain toivottujen käytösten esiintymistä. Ohjata koira onnistumaan.

Koirat sisäistävät helposti eron ”työn” ja vapaa-ajan välillä. Hallinnan kannalta on tärkeää että koira mieltää olevansa töissä, ja osaa ennakoida mitä siltä silloin odotetaan. Vastaavasti selkeä vapaa-aika auttaa palautumaan ja pitää mielen virkeänä.

Pentulaatikosta valintaa tehdessä, on tiedettävä millaisia ominaisuuksia tuleva työtehtävä koiralta edellyttää. Pennun valinta on aina valistunut arvaus ja ripaus onneakin tarvitaan.

Hyötykoirien koulutus aloitetaan heti luovutusikäisenä ja työelämään koirat siirtyvät tavallisesti noin 2- vuoden ikäisinä.

Minulta voi kysyä alkukoulutettua koiraa työpariksi kuntoutus- tai kasvatustyöhön tai peruskoulutettua tukikoiraa. Koulutuksessa olevat koirat ovat labradorinnoutajia ja koirien määrä vaihtelee. Painotan vahvasti koiran ja tulevan omistajan yhteensopivuutta, näin pääsemme molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

Autan myös mikäli tavoitteenasi on kouluttaa omasta koirastasi itsellesi arjen apulainen tai kaipaat neuvoja tai näkemystä koirasi soveltuvuudesta hyötykoiraksi.

Koirien ominaisuuksia arvio lisäkseni kollegani Suomen Avustajakoirakouluttajat Ry:stä. Ulkopuolisen tahon arvio on tärkeää jotta henkilökohtaiset mieltymykseni eivät vaikuta koiran arviointiin.

BH Lumme, 2v. narttu

A/A, 0/0, LTV 0 ja LTE hyväksytty

BH Bright Eyes Jelppitassun Anna Mun Auttaa 2,5v. narttu

B/B, 0/0, LTV 0 ja LTE hyväksytty

Terikei Musta Kuu, 8kk uros

Wildfayś At Your Service, 6kk narttu

Wildfayś Love Song, 4v. narttu

Eläinavusteiset palvelut

Bianca

Avustajakoirakoulutus

Elli

Avustajakoirakoulutus

Vinha

Alkukoulutus, siirtyi lemmikiksi

Lume

Alkukoulutus, siirtyi lemmikiksi