Olen kahden kouluikäisen pojan äiti ja seitsemän koiran omistaja.
Ammatiltani olen fysioterapeutti (2006), eläinfysioterapeutti (2010) ja eläintenkouluttaja (2014). Neljä vuotta vierähti ihmisiä kuntouttaessa ja samalla opiskellen eläinpuolen ammattiin. Kuntosali maailma sai jäädä muuttaessani Lappeenrantaan. Aloitin klinikkaeläinhoitajan opinnot. Opinnot ja työni eläinklinikalla antoivat arvokasta lisätietoa koirien sairauksista myös muilta osin kuin ortopedian saralta.

Innostus ja intohimo eläinten kouluttamiseen syntyi ensimmäisen oman koirani, Amstaffi Eddien myötä. Pakotteisiin perustuva koulutus ei ollut mieleen, lähdin etsimään vaihtoehtoisia koulutusmenetelmiä Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta. Käyttäytymistieteellisen kouluttajakoulutuksen suoritin vuonna 2009 ja käytösongelmiin syventävät jatko-opinnot 2010. Siitä lähtien olen työskennellyt ongelmakäytösten parissa, kesällä 2014 suoritin Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon.

Avustajakoiratoiminnassa olen ollut mukana n. 10 vuotta. Tähän toimintaan liittyen suoritin osatutkinnon kesällä 2020, Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kesällä 2022 suoritin Eläintenkouluttajan erikoistumisopinnot (EAT). Pakollisena osiona Eläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi, valinnaisena osana Työeläimen kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Koulutus sisälsi eläimen käyttäytymisen ja kouluttamisen laajempaa analysointia, mittaamista ja eläimen hyvinvoinnin arviointia.

Nykyinen työnkuvani painottuu avustajakoiriin; soveltuvien yksilöiden valinta, koulutus, koulutuksen etenemisen arviointi ja avustajakoiran käyttäjien ohjaus. Toimin vastaavana kouluttajana Kemiössä, Axxell Brusabyssä Kemiössä sekä avustajakoirayhdistyksen kouluttajana.

Aputassut päiväkävely Helsingissä

Ravitsemustieteeseen olen perehtynyt suorittamalla ravitsemustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa vuonna 2010. Koiran ravintokouluttaja opinnot aloitin 2017, lähinnä saadakseni käyttöön tietopankin mistä tarkistaa asioita nopeasti. Omat koirani olen ruokkinut lihapohjaisella ruualla n. 16 vuotta, ydinosaamiseni onkin lajityypillisen ruokavalion koostaminen.

Olen ikuinen opiskelija ja minua motivoi löytää vastaus kysymykseen miksi. Ammattitaitoani pidän yllä kouluttautumalla säännöllisesti. Vuosiin on mahtunut lukematon määrä, niin eläinten kuntoutukseen kuin kouluttamiseen liittyviä koulutuksia ja seminaareja.

Tarkkaa hommaa 😉